miercuri, 27 martie 2013

Miercuri, 27 martie 2013, orele 13 - Grădinița nr. 10, structură a Școlii Gimnaziale ,,Oltea Doamna” (str. Moscovei nr.15) - Atelierul de creație pentru părinți.

 Acest atelier se înscrie în șirul de activități din proiectul educațional intitulat Să muncim pentru copiii noștri. Cu acest minunat prilej, părinții și bunicii invitați - grupa Steluțelor și grupa Luminițelor - precum și prietenii din afară, cadre didactice vor realiza pentru micuți  Iepurașul de Paști.
   Din carton, role de hârtie igienică, hârtie creponată, lână și accesorii veți confecționa un suport de ouă sau dulciuri pentru sărbătoarea pascală.
   Am ales această temă pentru că iepurașul are o bogată simbolistică: este un animal altruist, ce nu are un culcuș al lui (tot pământul este al lui). Este imaginea însușirilor pe care noi le putem dobândi. Are simțuri ascuțite, e un animal erou și martir, a cărui ambianță simbolică trebuie apropiată de mielul creștin, ființă blândă și inofensivă.
   Activitatea debutează cu un joc ritmic ,,A, ram, sam-sam” și câteva jocuri de degete  pentru încălzirea musculaturii fine a degetelor. Apoi, înarmați cu foarfece, lipici și răbdare, participanții își pun imaginația în funcțiune și vor lipi, îmbina și armoniza culorile pentru a obține suportul dorit. Se va lucra pe fond muzical potrivit anotimpului de afară.  În încheiere, ne vom mai juca puțin și vom face o miniexpoziție.

Vă așteptăm cu drag!
                                      Eugenia Drăgoi, profesor învățământul preșcolar și primar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu