marți, 30 aprilie 2013

Diana Stanciu, 25 de ani, Limfom Hodgkin std. III A.






















In ianuarie 2008, cand aveam 20 de ani  am fost diagnosticata cu Limfom Hodgkin std. III A.
Am primit vestea neasteptat de bine si doctorii de la Cluj, unde mi-am inceput tratamentul, mi-au spus ca voi face  6 luni de chimioterapie si apoi radioterapie  dupa care totul va fii bine si imi voi putea continua viata linistita. Am suportat bine toate tratamentele si totul parea ca merge bine. Insa dupa  4 luni dupa ce am terminat tratamentele au inceput durerile osoase in zona bazinului si sm inceput sa am febra asociata cu frisoane. Un PET/CT pe care l-am facut la Budapesta-Ungaria a aratat ca boala revenise si de data  asta mai agresiva, cu metastaze osoase si limfonoduli mai multi. Am renuntat la medicii de la Cluj si am inceput sa fac alt tip de chimioterapie, mai agresiva, la Fundeni (Bucuresti), la Sibiu si la Tg. Mures. Doctorii mi-au recomandat sa fac un autotransplant de celule  stem.
            De cand am inceput toate tratamentele acestea am fost hotarata sa imi continui toate activitatile in mod normal si  merg in continuare la facultate . In iulie 2009 am terminat facultatea si mi-am luat licenta.
            Dupa mai multe cure de chimioterapie   pregatitoare  pentru autotransplant, care au fost foarte agresive si foarte greu de suportat, am facut si autotransplantul in 3.10.2009 la Tg. Mures. Dupa autotransplant m-am simtit mult mai bine, durerile au disparut, dar la un alt PET/CT pe care l-am facut la Bucuresti se vedea ca inca mai aveam semne de boala, autotransplantul a ajutat dar nu in totalitate.
            In martie 2010 am decis sa intru intr-un studiu experimental pentru pacienti care au aceeasi boala ca mine, care nu cedeaza, dar nu am avut nici o imbunatatire in urma tratamentului asa ca am renuntat.
            Pentru ca solutiile posibile aici in tara s-au cam epuizat doctorii mi-au recomandat sa fac un allotransplant de celule stem de la donator neinrudit in strainatate…COST 100 000 EURO.
Continuand chimioterapia am reusit sa intru in remisie si am cerut banii pentru allotransplant de la Ministerul Sanatatii. Banii au venit insa mult prea tarziu cand boala revenise si starea mea nu era prea buna. In aprilie 2011 am plecat in Spania, Barcelona unde urma sa fac transplantul cu celule stem de la o donatoare in varsta de 28 de ani. Insa cand am ajuns acolo avand in vedere ca nu eram in remisie melicii spanioli au hotarat sa mai fac chimoterapie pana o sa fiu pregatita pentru transplant. In septembrie 2011 am reusit sa fac transplantul. Dupa transplant semnele erau incurajatoare, timp de 7 luni m-am simtit bine insa dupa timpul acesta a aparut iarasi febra, frisoanele si durerile.
Am mai incercat diverse tratamente cu chimioterapeutice insa fara rezulta. In continuare nu ma simt bine si boala persista.
Medicii mei din Spania din Elvetia si de aici din Romania toti mi-au sugerat ca singurul tratament care poate sa ma mai ajute este cel cu medicamentul numit BRENTUXIMAB.
Problema e ca acest medicament este unul de ultima generatie  si foarte scump. O cura de tratament costa 11000 Eur si sunt necesare pana la 16 cure.  


Ulimele noutati de la Terapeuti.ro



Terapeuti.ro

Despre fericire

By Terapeuti.ro on 27 Apr 2013 04:59 pm

Considerată iniţial ca fiind paradisiacă, fericirea a devenit la fel de nepătruns pe cât de nedesluşita în închipuire s-a dovedit a fi împaraţia cerurilor, oricât de clar ar părea conturaţi munţii de pilaf sau râurile de lapte şi miere in raiul musulman prezentat in Coran. Comparată cu raiul ceresc, ea a părut aşadar la fel ...

duminică, 28 aprilie 2013

27 - 28.04.2013 - Seminar special / metodic – Iniţiere în Playback-theatre / Bevezetés a playback színházba / Participare Psiholog Alin CREȚU

A început la ora 09.00, fiind susținut de Donáth Attila, psihodramatician din Ungaria http://donathattila.mindenkilapja.hu/

Parcurgerea celor două zile de workshop au fost recunoscute ca un seminar special / metodic de  20 de ore în formarea de psihodramă.
Locaţia: Cluj-Napoca, Centrul Diaconic Bethlen Kata, sala 317.
S-a desfășurat în limba maghiară, fiind asigurată traducerea simultană în limba română.

Formator Donáth Attila (Ungaria), Psiholog Alin CRETU (Romania)


Eveniment. Marţi 30.04.2013 se deschide expoziţia „Comorile Chinei” Soldaţii din teracotă, la Muzeul Naţional de Istorie a României



Câţiva soldaţi din teracotă care fac parte din celebra armată îngropată la Xi‘an, în China, vor fi expuşi în România, cu ocazia unei expoziţii de arheologie chineză, care va fi deschisă pe 30 aprilie la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Armata din teracotă a fost descoperită în anul 1974 de câţiva ţărani din Xi’an în timp ce săpau un puţ. Ea face parte dintr-un complex funerar în care este îngropat primul împărat al Chinei, Qin Shi Huang (221–210 î.Hr.). Scopul soldaţilor, realizaţi în mărime naturală, era de a-l proteja pe împărat în viaţa de apoi. Înălţimea, uniforma şi pieptănătura ostaşilor din teracotă variază în funcţie de rangul deţinut în cadrul armatei. Iniţial, soldaţii din teracotă ţineau în mâini arme adevărate (arbalete, săbii sau lănci) şi erau vopsiţi în culori foarte vii.
Potrivit estimărilor, în cele trei gropi uriaşe s-ar afla, în total, 8.000 de soldaţi, 130 de care şi 520 de cai. Potrivit istoricilor, la construirea întregului complex funerar ar fi lucrat 700.000 de muncitori.

60 de ani de relaţii diplomatice bilaterale

Expoziţia intitulată „Comorile Chinei” va fi cea mai mare realizată de statul chinez în România în peste 60 de ani de relaţii diplomatice. Ea va reuni 101 piese din patrimoniul civilizaţiei chineze, care acoperă o perioadă ce începe cu neoliticul târziu (aproximativ 3.600 î.Hr.) şi se încheie cu secolul al XVIII-lea.
Alături de soldaţii din armata de teracotă vor fi expuse şi obiecte din jad, ceramică pictată, bronz, porţelan sau piatră. Expoziţia va fi organizată în holul MNIR.
Biletele costă 25 de lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi 7 lei pentru elevi, studenţi, persoane cu handicap şi posesori de card Euro26. Expoziţia poate fi vizitată între orele 10-18, în toate zilele săptămânii, mai puţin lunea, când muzeul este închis.
Directorul instituţiei a mai precizat că partea chineză va finanţa transportul şi asigurarea pieselor din China, iar partea română va asigura cheltuielile expunerii obiectelor şi pe cele ale editării catalogului expoziţiei. Expoziţia va putea fi vizitată în perioada aprilie – august 2013. 

Sursa: http://www.romanialibera.ro/timpul-liber/evenimente/soldatii-din-teracota-la-muzeul-national-de-istorie-a-romaniei-300562.html

joi, 25 aprilie 2013

Concursul regional de compoziţii plastice şi decorative ”Copiii vestesc primăvara”, 25-30 aprilie 2013, Cluj-Napoca

Școala Gimnazială Specială - Centrul de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată, Cluj-Napoca și echipa de proiect vă invită să participați la Expoziţia-concurs de compoziţii plastice şi decorative”COPIII VESTESC PRIMĂVARA”, care se va desfășura în perioada 25-30.04.2013 la Cluj-Napoca.
Nume proiect: Proiect educaţional regional "Micii artişti", ediţia a IV-a
Organizatori: Școala Gimnazială Specială - Centrul de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată, Cluj-Napoca, coordonatori prof. Simona Prisneac şi prof. Vasile Popa
Condiţii de participare: Proiectul se adresează elevilor din clasele I-IV şi V-VIII din învăţământul special şi din învăţământul de masă (clase care au elevi integraţi). În cazul claselor integratoare din învăţământul de masă, pot participa elevi cu CES şi
Perioadă înscriere: 25.03.2013 - 05.04.2013
Perioadă desfăşurare: 25.04.2013 - 30.04.2013
Calendarul activităților:
25.03-05.04.2013 – înscrierea on-line a participanţilor pe adresa de e-mail:
micii_artisti2012@yahoo.com.
15-23.04.2013 – expedierea lucrărilor artistico-plastice prin serviciile Poştei Române; lucrările nu sunt returnabile.
25-30.04.2013 – Expoziţia-concurs de compoziţii plastice şi decorative ”Copiii vestesc primăvara”.
13-17.05.2013– expedierea diplomelor de premii/participare grupurilor cu participare indirectă la concurs.
Tema expoziției: magia primăverii ca anotimp al renaşterii, bogăţia tradiţiilor specifice sărbătorilor pascale.
Secţiunile din cadrul concursului sunt următoarele:
secţiunea Idesen-pictură;
secţiunea IIcompoziţie-colaj; 
secţiunea IIIfelicitări;
secţiunea IV – ornamente de Paşti.
Tehnicile de lucru şi materialele utilizate sunt la liberă
alegere.
Dimensiunea lucrărilor nu va depăşi formatul A3.
Grupurile participante vor avea următoarea structură: maxim
5 elevi/1 coordonator. Fiecare elev poate participa cu o singură lucrare, la
una dintre secţiuni. Taxa de participare fiind de 2 lei/participant.
Înscrierile vor fi aprobate în limita locurilor disponibile.

Sursa: http://www.didactic.ro/stiri/concursul-regional-de-compozitii-plastice-si-decorative-copiii-vestesc-primavara-2530-aprilie-2013-clujnapoca

CURSUL DE FORMARE PROFESIONALA CONTINUA IN OCUPATIA CONSILIER VOCATIONAL

INVITATIE


CFCECAS va invita sa participati la CURSUL DE  FORMARE PROFESIONALA CONTINUA IN OCUPATIA  CONSILIER VOCATIONAL ce va avea loc la:
 

ORADEA, in perioada: 23-24 mai 2013.


Obiectivul cursului este de a oferi angajaţilor serviciilor publice şi private de asistenţă socială, centrelor de informare şi consiliere sau companiilor care au programe de responsabilitate socială posibilitatea de a se forma în domeniul consilierii vocaţionale.

Tematica abordată în acest curs va fi: planificarea activităţilor, comunicarea cu beneficiarii, lucru în echipă, evaluarea vocaţională, orientarea profesională, construirea relaţiei beneficiar-angajator, consilierea post-angajare.

Inscrierea la acest curs se face pe baza unei solicitari ce va fi trimisa pe email la adresa: office@cfcecas.ro
Inscrierea se face in baza locurilor disponibile, asa ca inscrie-te chiar ACUM. Persoana de contact: Alina COSTIN, Telefon: 0723 88 95 66, email:  office@cfcecas.ro.

TERMENUL LIMITA DE INSCRIERE ESTE 15 MAI 2013

Invitatia la acest curs este atasata. Mai multe informatii gasiti pe pagina de web: http://www.cfcecas.ro/.

Investeste in formarea ta!
Cu o investitie minima te vei bucura de rezultate maxime!

Va asteptam,
Echipa CFCECAS


------------------------------------------------------------------------------
Centrul de Formare si Evaluare a Competentelor in Asistenta Sociala (CFCECAS)

Conferința „Î n v a ț ă e l e v i i t ă i s ă î n v e ț e”

În atentia tuturor cadrelor didactice!

Andrei Cristea

Dragi colegi
Vă readuc aminte de 
Conferința „Î n v a ț ă  e l e v i i  t ă i  s ă  î n v e ț e”, care va avea loc la Liceul Teologic Reformat Lorantffy Zsuzsanna (fost Grup Școlar Andrei Șaguna), în Oradea, vineri 26.04, la ora 18.00.

Conferențiar d-na Gaján Éva, liderul Didacticii Aplicate Ungaria. Se va asigura traducere.

Se vor aduce în discuție tematica învățării:
- știu elevii/copii noștri să învețe? unii da, alții mai puțin sau deloc 
- n-ar trebui învățați să învețe? ar cam trebui. Se poate? Avem tehnologia necesară.
- se poate face ceva și la nivel de școală? pentru o școală performantă, eficientă

Veți primii răspunsurile la acestea dar și la altele legate de procesul învățării, dacă veți participa la această Conferință
Ne vom vedea Vineri la ora 18.00 la Lic. Lorantffy Zsuzsanna din Oradea.
Cu stimă
Tamas Andras
0770 10 46 28
Asociația Pro Educație Bucoveanu

Playback theatre



25.04.2013, de la ora 18:00. 

miercuri, 24 aprilie 2013

Evenimente/Cursuri noi inscrise pe Terapeuti.ro

Meditatie dinamica, 22-24 Aprilie @ Studio Experimental

By Anonymous on 22 Apr 2013 03:00 am

22/04/2013 - 24/04/2013 - 7:00 - 9:00
Studio Experimental
Hrisovului 2A
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Meditatie dinamica, 22-24 Aprilie @ Studio Experimental on Facebook

Cerc de femei - 23 aprilie, Bucuresti

By Anonymous on 23 Apr 2013 03:00 pm

23/04/2013 - 19:00 - 21:00
Fotocabinet
Str. Lipscani nr 41
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Cerc de femei - 23 aprilie, Bucuresti on Facebook

Terapii de grup cu bioenergoterapeutul Constantin Popa

By Anonymous on 24 Apr 2013 06:00 am

24/04/2013 - 30/04/2013 - 10:00 - 16:00
Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, Grigore Preoteasa
Calea Plevnei 61
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Terapii de grup cu bioenergoterapeutul Constantin Popa on Facebook

Expozitie de produse bio ’’Universul sanatatii’’ – 26-28 aprilie, Sibiu

By Anonymous on 25 Apr 2013 08:00 pm

26/04/2013 - 28/04/2013 - Toata ziua
Hotel Continental Forum
Piața Unirii nr. 10
Sibiu
Read in browser »
share on Twitter Like Expozitie de produse bio ’’Universul sanatatii’’ –  26-28 aprilie, Sibiu on Facebook

Curs de tehnica polaritatii - 26-28 aprilie 2013 - Bucuresti

By Anonymous on 26 Apr 2013 01:00 pm

26/04/2013 - 28/04/2013 - 17:00 - 20:00
Centrul de Terapii Complementare FORTA VIETII
Splaiul Independentei 2J
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Curs de tehnica polaritatii - 26-28 aprilie 2013 - Bucuresti on Facebook

Curs de aromaterapie in bucatarie - Bucuresti

By Anonymous on 27 Apr 2013 06:00 am

27/04/2013 - 28/04/2013 - 10:00 - 18:00
Deasupra cofetariei Tip Top
Str. 13 Septembrie nr.139
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Curs de aromaterapie in bucatarie - Bucuresti on Facebook

Seminar: Respirația, de la corpul fizic spre conștiința cosmică - 27-28 aprilie, Iasi

By Anonymous on 27 Apr 2013 06:00 am

27/04/2013 - 28/04/2013 - 10:00 - 18:00
IASI
IASI
IASI
Read in browser »
share on Twitter Like Seminar: Respirația, de la corpul fizic spre conștiința cosmică - 27-28 aprilie, Iasi on Facebook

Seminar Healt & Fitness Tour Romania - Bucuresti

By Anonymous on 27 Apr 2013 09:00 am

27/04/2013 - 13:00 - 16:00
Rendez Vous Universitate
Edgar Quinet nr.8-10
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Seminar Healt & Fitness Tour Romania - Bucuresti on Facebook

Tabara de dezvoltare personala - 1-6 mai, Valea Putnei

By Anonymous on 30 Apr 2013 08:00 pm

01/05/2013 - 06/05/2013 - Toata ziua
Valea Putnei - Pensiunea Ștefan Grosu
47 29 15,87 N; 25 22 02,04 E
Valea Putnei
Read in browser »
share on Twitter Like Tabara de dezvoltare personala - 1-6 mai, Valea Putnei on Facebook

Curs: Bucatarie festiva frantuzeasca - Calarasi

By Anonymous on 01 May 2013 06:00 am

01/05/2013 - 31/05/2013 - 10:00 - 18:00
Complex Cleopatra
Bvd.T.Vladimirescu
Calarasi
Read in browser »
share on Twitter Like Curs: Bucatarie festiva frantuzeasca - Calarasi on Facebook

Minti Deschise - Conferintele Valori si Modele - Familia in Post-Modernism - 8 mai, Bucuresti

By Anonymous on 07 May 2013 08:00 pm

08/05/2013 - Toata ziua
Hotel Marshal Garden
Calea Dorobantilor nr. 50B
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Minti Deschise - Conferintele Valori si Modele - Familia in Post-Modernism - 8 mai, Bucuresti on Facebook

Minti Deschise – Conferintele Valori si Modele – Banii. Mijloc sau Scop - Bucuresti, 8 mai

By Anonymous on 07 May 2013 08:00 pm

08/05/2013 - Toata ziua
Hotel Marshal Garden
Calea Dorobantilor nr. 50B
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Minti Deschise – Conferintele Valori si Modele – Banii. Mijloc sau Scop - Bucuresti, 8 mai on Facebook

Minti Deschise – Conferintele Valori si Modele – Cultura organizationala vs Cultura nationala – 9 mai, Bucuresti

By Anonymous on 08 May 2013 08:00 pm

09/05/2013 - Toata ziua
Hotel Marshal Garden
Calea Dorobantilor nr. 50B
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Minti Deschise – Conferintele Valori si Modele – Cultura organizationala vs Cultura nationala – 9 mai, Bucuresti on Facebook

Workshop Tantra - Bucuresti - 10-11-12 Mai

By Anonymous on 10 May 2013 06:00 am

10/05/2013 - 12/05/2013 - 10:00 - 21:00
CURS INTENSIV DE TANTRA
Str: A. Beldiman nr1, et: 5, ap: 55, interfon 50, sector 5
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Workshop Tantra - Bucuresti - 10-11-12 Mai on Facebook

CURS RPG ( Reeeducare Posturala Globala ) 15-18 mai, Bucuresti

By Anonymous on 15 May 2013 05:30 am

15/05/2013 - 18/05/2013 - 9:30 - 18:30
Club Body Fly Gim
str. Parintele Galeriu
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like CURS RPG ( Reeeducare Posturala Globala ) 15-18 mai, Bucuresti on Facebook

Minti Deschise - Conferintele TABU - Emotiile - De la Agonie la Extaz, 16 Mai 2013

By Anonymous on 15 May 2013 08:00 pm

16/05/2013 - Toata ziua
Hotel Marshal Garden
Calea Dorobantilor nr. 50B
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Minti Deschise - Conferintele TABU -  Emotiile - De la Agonie la Extaz, 16 Mai 2013 on Facebook

Curs autorizat formator (cod COR 242401)

By Anonymous on 16 May 2013 08:00 pm

17/05/2013 - 26/05/2013 - Toata ziua
Bucuresti, Cotroceni Business Center
Cotroceni Business Center
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Curs autorizat formator (cod COR 242401) on Facebook

Workshop Tantra - Timisoara - 17-18-19 Mai

By Anonymous on 17 May 2013 06:00 am

17/05/2013 - 18/05/2013 - 10:00 - 21:30



Read in browser »
share on Twitter Like Workshop Tantra - Timisoara - 17-18-19 Mai on Facebook

Minti Deschise - Conferintele TABU - Fobiile - Dincolo de mit, 23 mai 2013

By Anonymous on 22 May 2013 08:00 pm

23/05/2013 - Toata ziua
Hotel Marshal Garden
Calea Dorobantilor nr. 50B
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Minti Deschise - Conferintele TABU - Fobiile - Dincolo de mit, 23 mai 2013 on Facebook

Interventii cognitiv-comportamentale; Program pentru copii agresivi, 24-25 mai 2013

By Anonymous on 23 May 2013 08:00 pm

24/05/2013 - 25/05/2013 - Toata ziua
Clinica Aquamarin
Bulevardul Decebal, nr.6, bl.S10, sc.1, ap.3, Sect.3,
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Interventii cognitiv-comportamentale; Program pentru copii agresivi, 24-25 mai 2013 on Facebook

Curs de psihoterapie prin relaxare si simboluri - Targu-Mures, Brasov

By Anonymous on 24 May 2013 01:00 pm

24/05/2013 - 25/05/2013 - 17:00 - 20:00



Read in browser »
share on Twitter Like Curs de psihoterapie prin relaxare si simboluri - Targu-Mures, Brasov on Facebook

Minti Deschise - Conferintele TABU - Atitudinea Mentala Constient Asumata, 30 mai 2013

By Anonymous on 29 May 2013 08:00 pm

30/05/2013 - Toata ziua
Hotel Marshal Garden
Calea Dorobantilor nr. 50B
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Minti Deschise - Conferintele TABU - Atitudinea Mentala Constient Asumata, 30 mai 2013 on Facebook

Curs de formare in hipnoza, 3-9 iunie 2013, Bucuresti

By Anonymous on 03 Jun 2013 05:00 am

03/06/2013 - 09/06/2013 - 9:00 - 18:00
Hotel Marshal Garden
Calea Dorobantilor nr. 50B
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Curs de formare in hipnoza, 3-9 iunie 2013, Bucuresti on Facebook

Expozitie de produse bio ’’Universul sanatatii’’ - 14-16 iunie, Bucuresti

By Anonymous on 13 Jun 2013 08:00 pm

14/06/2013 - 16/06/2013 - Toata ziua
Sala Palatului
Strada Ion Câmpineanu 28
Bucuresti
Read in browser »
share on Twitter Like Expozitie de produse bio ’’Universul sanatatii’’ - 14-16 iunie, Bucuresti  on Facebook

Copyright © 2013 Terapeuti.ro, Toate drepturile rezervate.
Ai primit acest mesaj pentru ca te-ai abonat pe Terapeuti.ro
Adresa:
Terapeuti.ro
Str. Ion Brezoianu 26-32
Bucharest 010137
Romania