miercuri, 7 mai 2014

Campania Globală pentru Educaţie! - Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”, Clasele a VII a și a VIII a - Voluntariat / Educație non-formală Psiholog Alin CREȚU

Stimaţi Parteneri,

Organizaţia Salvaţii Copiii (coordonator naţional), împreună cu partenerii săi – Ministerul Educaţiei Naţionale, Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională „Step by Step”, Asociaţia OvidiuRo, World Vision România, Roma Education Fund Romania, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ și Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități vă invită să vă alăturați ediției din acest an a Campaniei Globale pentru Educaţie!

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia Salvaţi Copiii.

În acest an, sub sloganul ”Egalitate de drepturi! Egalitate de șanse!”, Campania Globală pentru Educație va avea ca temă de interes accesul la o educație de calitate pentru copiii cu dizabilități.

Pe durata Săptămânii Globale de Acțiune (5 – 11 mai 2014), în mii de școli, din aproape 100 de țări ale lumii, se vor desfășura activități prin care elevii, profesorii și invitații lor vor încerca să atragă atenția opiniei publice și factorilor de decizie asupra faptului că dreptul la educație aparține fiecărui copil și dizabilitatea nu trebuie să reprezinte o barieră.

Se estimează că, în lume, aproximativ 93 de milioane de copii sub 14 ani – sau 1 din 20 – suferă de dizabilități moderate sau severe. Copiii cu dizabilități reprezintă mai mult de o treime din copiii care nu merg la școală (24 de milioane din 57 de milioane).


Comunitatea mondială trebuie să ia măsuri pentru a opri marginalizarea severă a copiilor cu dizabilități în educație. Existența barierelor cu care se confruntă copiii cu dizabilități afectează grav șansele de realizare a accesului universal la educație - promisiune asumată de comunitatea internațională atât prin Obiectivele Educației pentru Toți, cât și prin Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu