luni, 8 februarie 2016

Webinar: Trusa de activism. Instrumente de advocacy pentru cetățeni organizați formal sau informal - Participant Psiholog Alin CREȚU

Vineri, 5.02.2016 între orele 17.00 - 19.00 a avut loc webinarul Trusa de activism - instrumente de advocacy pentru cetățeni organizați formal sau informal.

Acesta a fost coordonat în comun de către Fundația pentru o Societate Deschisă și Centrul Public de Training și Consultanță, fiind susținut de Claudia Iordache și Leni Tase.
Advocacy (conform www.dexX.ro) este un proces organizat şi sistematic de influenţare a deciziilor - de exemplu, politicile publice în diverse domenii - care afectează direct viața oamenilor.
Tema a fost extrem de interesantă, participanții învățând cum să beneficieze eficient de elementele „trusei", pentru a-și atinge obiectivele. Dintre acestea, au fost punctate: lobby-ul (care presupune încurajarea adoptării unei legi sau politici noi sau modificarea unora deja existente, fie ele la nivel local național sau internațional); modalități de analiză a deciziei; elemente de legislație; ce înseamnă să fii activist social; strategii de atingere a obiectivelor; relațiile cu presa; modalități de comunicare a mesajelor; diferența dintre agendele publice și cele private; procesul decizional; ce întrebări să fie utilizate; strategii; de ce eșuează coalițiile.
A fost extrem de reconfortant să aud informații proaspete și complete despre un subiect veșnic la zi.
Doritorii au primit online, răspunsuri la întrebările pe care le-au avut.
 
Psiholog Alin Crețu
 
 
 



Sursa: http://www.ovidan.ro/?p=articles.details.12943
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu