vineri, 30 decembrie 2016

„Educaţia pentru comunicare şi media”, activitate Top Formalis - Participant Vicepreședintele asociației psiholog Alin CREȚU





Înainte de Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului IIsus Hristos, Asociaţia pentru Educaţie şi Formare “TopFormalis” Oradea a organizat la Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” din Oradea, în sala “Cuibul democraţiei”, masa rotundă cu tema: “Educaţia pentru comunicare şi media”.
Reuniunea s-a adresat elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi superior care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile de comunicare publică a mesajului scris sau verbal, susţinerea ideilor printr-un referat, prezentarea unui material în faţa unui auditoriu, elaborarea, conceperea şi redactarea unei reviste şcolare, întocmirea unui comunicat de presă.
Activitatea face parte din Proiectul “Clubul Prietenilor TopFormalis inclus în Calendarul Activităţilor Judeţene Bihor înregistrat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.
Gazda întâlnirii, prof.univ.dr.Valentin Blându, preşedintele Asociaţiei Top Formalis a constatat o participare de excepţie la astfel de reuniuni.
Lectorul, Dinicu Braghină, a prezentat interactiv tema aleasă, invitând la dialog şi dezbateri pe cei prezenţi, stabilind punţi de legătură între participanţi.
Cursanţii au adresat diverse întrebări, unele incomode cum ar fi: dacă se simte cenzura în activitatea redacţiilor publicaţiilor de azi, cum se exercită ea în actul jurnalistic de creaţie din presa scrisă, on-line, radio sau tv, ce efecte are aceasta în comunicarea mesajului spre consumatorul de presă, cum poate fi contracarată cenzura chiar din redacţie ?
Un moment mult aşteptat a fost acela prin care Dinicu Braghină, redactor cu peste 4 decenii şi jumătate de experienţă la radio-ul public, a simulat o transmisiune directă de radio cu invitaţi în studio şi ascultători prin telefon, pe o temă de actualitate: Câţi ani are Moş Crăciun?
Ca un exemplu de bună practică a fost prezentat site-ul Uniunii Ziariştilor Profesionişti Bihor şi ale celorlalte publicaţii bihorene care se regăsesc ca parteneri ai site-ului şi uşurinţa de a accesa informaţia din presa locală şi judeţeană cu ajutorul acestui site.
Invitatul reuniunii a înmânat diplome de merit cursanţilor Top Formalis.
Potrivit afirmaţiilor participanţilor acţiunea a fost inedită şi dorită de a fi repetată şi cu altă ocazie.
La final conducerea Asociaţiei Top Formalis a organizat bilanţul anului 2016, despre care s-a concluzionat că a fost de bun augur.


Horia Iovan

Sursa: http://www.uzpbihor.ro/educatie-pentru-comunicare-si-media-activitate-inedita/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu