luni, 12 decembrie 2016

Joi, 08.12.2016 - Importanța voluntariatului la Uniunea Femeilor Bihor - participant psiholog Alin CREȚU




Un eveniment deosebit in cinstea voluntarilor din Oradea cu prilejul Zilei Mondiale a Voluntariatului a avut loc la sala ”Florica Ungur”, organizat de Uniunea Femeilor din Bihor, acompaniat cu colinde mai vechi şi mai noi cântate de Alexandrina şi Florian Chelu.
La eveniment a fost prezentă doamna Miorița Săteanu, Preşedintele de Onoare al Uniunii Femeilor Bihor și Cetățean de Onoare al Municipiului Oradea.
”Voluntariatul este o acțiune publică pentru care fiecare este dator să ofere celorlalți sprijin necondiţionat. Să faci voluntariat nu inseamnă numai sport, inseamnă să te implici de bună-voie, fără a solicita remunerație. Dăruiesc ajutor, pentru un zâmbet de mulțumire, constituind mai mult decât o evaluare a activităţii oferite”.
Drepturile voluntarului sunt acelea de a se înscrie într-o organizație de profil, iar perioada va fi confirmată printr-o adeverinţă. Această adeverinţă poate fi adăugată la dosar constituind o experienţă.
Un prim exemplu îl reprezintă participarea elevilor la un concurs de recitări de ziua lui Mihai Eminescu, aceştia obţinând o diplomă din partea Primariei și a Prefecturii, care a valorat mai mult la o facultate din străinătate decât interviul propriu-zis.
Octogenarei inginer Miorița Săteanu i-a fost înmânată Diploma de excelență pentru întreaga activitate de peste 60 de ani, depusă în folosul comunității, în educație, cultură, protecție socială şi divertisment.
Domnia sa îi va reprezenta în Parlamentul României pe seniorii din zona de vest a ţării, respectiv pe cei din Oradea, Cluj, Satu Mare, Arad și Sălaj. Vădit emoţionată, distinsa doamnă cu diploma de excelenţă a putut să declare cu lacrimi în ochi:”Multumesc tuturor și sper să mai colaborăm măcar până la 100 de ani, pentru că la 80 de ani mă simt voioasă şi plină de energie”.
Au fost acordate diplome de excelență celor care au dovedit de-a lungul timpului devotament şi implicare, cum sunt: Dinicu Braghină, Anca Grama, Florica Cherecheș, Alin Crețu, Emil Sauciuc, Alexandrina Chelu, Florian Chelu Madeva, Sebastian Bărlăbean, Alexandru Cartiș, Ioan Bărnuțiu, Ionel Vidican, Nona Tudor Hergheleanu, Crăciun Traian Nașoiu, Liliana Ioniță, Ovidiu Dan, Virgil Teodorescu Capriș, Glina Pantea, Anita Tot, Ioan Puiber, Cristian Pușcaș, Deme Csilla Szabo, Daniela Vâlceanu, Emanuela Clempe. Au fost distinse persoanele active ale Uniunii Femeilor Bihor: Maria Popa-vicepreședinte, Mihaela Dindelegan, Ana-Maria Georgescu, Lucia Pașca, Aneta Cosma, Ioana Precup, Valeria Ciupa, Doina Cheregi, Valentina Costruț, Cristina Cioară, Ruxandra Pop, Aurora Teișanu, Viorica Bratiș, Maria Mut, Margareta Turlo, Angela Șandor, Angela Șandor, Doina Iliescu, Angela Codrean.
În continuare s-au acordat diplome mai multor elevi din Oradea, membri ai departamentului de tineret care desfăşoară proiecte Erasmus. Proiectul din anul acesta este denumit ”Norme sociale” iar cel de anul viitor se va numi ”Tineret și societate”. Scopul lor este acela de a stabili relaţii de prietenie şi de a avea câte un reprezentat în fiecare țară.

Dana Fritea


Sursa: http://www.uzpbihor.ro/importanta-voluntariatului-eveniment-organizat-de-uniunea-femeilor-bihor/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu